HTML

Próba

Karény blog

"Se il tuffatore pensasse sempre allo squalo, non metterebbe mai le mani sulla perla."

Contact

taizé weneedyou small.jpg

mme.regnum[at]gmail.com

On Facebook

Jordan blog 2017/18

Idea poetica de hoy

De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el.

/Iz 40, 31./

For reading my blog...

Thanks!
Kösz!
Grazie!

Merci!
Obrigado!
Hvala!
Danke!
¡Gracias!

2014.11.02. 17:00 Karény

For Some Inexplicable Reason - Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan

For some inexplicable reason, things don't happen as we expected them to happen. People don't behave the way we expected them to behave. Someone is not bad as we expected. Someone is not sad as we expected. Someone is smiling instead of being dissatisfied as we expected. For some inexplicable reason.

Life is like a movie. A movie is like life. But not every movie. This one is a really good one. Yes, this is a film review - the review of a new Hungarian movie "For Some Inexplicable Reason".

This movie is about Áron, a 29-year-old Hungarian dupe, who just finished university and who will start writing that book on Monday, but this time really, but really. Or maybe on next Monday... On the same time, he is not simply the lazy one. Áron is the one who is looking for himself and tries to find himself somewhere. He looks for himself in a piece of hair of his former girlfriend, what disappeared from the sink when she left. He looks for himself in the plane ticket to Lisbon, what he bought when he was drunk as a fiddler. He looks for himself in the cheque he got from the ticket controllers of BKV, when he got a fine because his pass had expired. But he doesn't seem to find himself in these.

But in the meantime, for some inexplicable reason, things don't happen as we expected them to happen. People don't behave the way we expected them to behave. His old primary school enemy is not bad as we expected. Áron is not sad as we expected. He is smiling instead of being dissatisfied, as we expected. For some inexplicable reason...

 (più di questo)Italy-Flag.jpg

 van valami furcsa.jpg

 Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, amitől a dolgok nem úgy történnek, ahogy gondoltuk, hogy történni fognak. Az emberek nem úgy viselkednek, ahogy gondoltuk, hogy fognak. Valaki nem rossz, ahogyan gondoltuk volna. Valaki nem szomorú, ahogy gondoltuk volna. Valaki mosolyog ahelyett, hogy elégedetlenkedne, ahogy gondoltuk volna. Mert van valami furcsa és megmagyarázhatatlan.

Az élet olyan, mint egy film. Egy film olyan, mint az élet. De nem mindegyik film. Éppen ez a viszont film elég jól sikerült. Igen, ez egy filmajánló - egy új magyar filmé, aminek a címe: "Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan".

A film Áronról szól, egy 29 éves igazi magyar balekról, aki épp most fejezte be az egyetemet és hétfőn elkezdi írni azt a könyvet, de most már tényleg, de tényleg. Vagy talán jövő hétfőn... Ugyanakkor nem egyszerűen lusta. Áron az az ember aki keresi és igyekszik megtallni magát valahol. Keresi magát volt barátnőjének hajszálában, ami eltűnt a mosdókagylóból, mikor a lány otthagyta. Keresi magát a Lisszabonba szóló repjegyben, amit akkor vett, mikor részeg volt, mint a csap. Keresi magát a csekkben, amit a BKV ellenőröktől kapott, mikor lejárt a bérlete. De úgy tűnik, ezekben nem találja magát.

Ugyanakkor, mert van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, a dolgok nem úgy történnek, ahogy gondoltuk, hogy történni fognak. Az emberek nem úgy viselkednek, ahogy gondoltuk, hogy fognak. Régi kisiskolai ellensége nem rossz, ahogyan gondoltuk volna. Áron nem szomorú, ahogy gondoltuk volna. Mosolyog ahelyett, hogy elégedetlenkedne, ahogy gondoltuk volna. Mert van valami furcsa és megmagyarázhatatlan...

 _____________________________________________

Music for today / Zene mára  (+full soundtrack here)

„Ez van, minden mindegy.

Kincsem nincsen más csak jó.”

 

Szólj hozzá!

Címkék: film filmajánló review Ez van #ForSomeInexplicableReason #Vanvalamifurcsaésmegmagyarázhatatlan film review


A bejegyzés trackback címe:

https://kareny.blog.hu/api/trackback/id/tr176857173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása