HTML

Próba

Karény blog

"Se il tuffatore pensasse sempre allo squalo, non metterebbe mai le mani sulla perla."

Contact

taizé weneedyou small.jpg

mme.regnum[at]gmail.com

On Facebook

Jordan blog 2017/18

Idea poetica de hoy

De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el.

/Iz 40, 31./

For reading my blog...

Thanks!
Kösz!
Grazie!

Merci!
Obrigado!
Hvala!
Danke!
¡Gracias!

2014.10.07. 21:07 Karény

A sign of solidarity - A szolidaritás jele

Having started to study Arabic, someone asked me why now "when Muslim people kill Christians brutally in the Middle East". I also get closer to these events through another course I took on Political Opinion Essay writing. I have to ask all, do not generalise and don't blame Christianity and Islam - these religions, if not misinterpreted, are not for violence. (As Eid-al-Adha feast commemorated a few days ago and as both the Bible and the Quran gives testimony: God asked Abraham not to kill his son.)

In these times I am happy to see my friend, an Anglican vicar from London, from the church I attended when I was there, being in a close friendship with our Muslim friends. Thanks for all of you! I hope we will see more and more signs like yours in the world! عيد مبارك

 

Arabot kezdtem tanulni, és valaki rögtön meg is kérdezte tőlem, miért éppen most "amikor a muszlimok keresztényeket mészárolnak a Közel-Keleten". Egy másik órám révén, ahol politikai esszéket kell írnunk és olvasnunk, szintén közelebb kerültem ezekhez az eseményekhez. Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy ne általánosítsunk és ne a kereszténységet és az iszlámot vádoljuk - ezek a vallások, míg nem értelmezik félre őket, nem erőszakra hívnak. (Ahogy az Eid-al-Adha ünnep is megemlékezett róla néhány napja és ahogy mind a Bibia, mind a Korán tanúskodik: Isten arra kérte Ábrahámot, hogy ne ölje meg a fiát.)

Ezekben az időkben örülök, ha egy anglikán lelkész barátomat látom, abból a londoni templomból, amit ottlétemkor látogattam, ahogy közeli barátságban van muszlim barátainkkal. Köszönöm nektek! Remélem, hogy egyre több és több hasonló jelet látunk majd a világban! عيد مبارك

 

______________________________

Music for today / Zene mára

"Lord, help me out!

I am trying to figure out what it's all about

cause we're one and the same,

same joy, same pain

and I hope that you're there when I need ya

cause maybe we need amnesia

and I don't wanna sound like a preacher

but we need to be one

one world, one love, one passion,

one tribe, one understanding

casue you and me

can become one!"

 

3 komment

Címkék: keresztény muszlim szolidaritás solidarity London Christian Steven Saxby Muslim Walthamstow


A bejegyzés trackback címe:

https://kareny.blog.hu/api/trackback/id/tr16768393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Preo 2014.11.03. 10:58:50

Biztos vagy benne, hogy az iszlám valóban nem hív erőszakra? Hogy ez csak félreértelmezés? Én nem.
Nem tagadva, hogy természetesen a muszlimok között is sok rendes ember akad.

Karény 2014.11.03. 15:24:45

@Preo: Jogos, nem ismerem az iszlámot nagyon, viszont ahány muszlimot ismerek, mind a legrendesebb ember. Ők is meséltek a hitükről, és külön arról, hogy elítélik az erőszakot, különösen amit a Közel-Keleten az iszlám nevében tesznek. Nem tudom viszont, vajon mit hozna ki akármelyik kultúrából, ha nemzedékeken át háborúban kéne élnie. Emberből vagyunk, vagy mi és mint emberek, reagálunk a köröttünk folyó dolgokra.

Ugyanakkor, ahogy az erőszakos részeket szokták idézni a Koránból, ugyanúgy a Bibliában is lehet találni, mégse mondjuk, hogy a kereszténység erőszakra buzdít.

Én szeretném azt látni, hogy a vallások nem fordítják egymás ellen az embereket. Arról úgyis rengeteget hallunk, hogy mi az ami rossz az iszlám kapcsán. Jó lenne, ha látnánk azt is, ami jó. És ahogy Gandhi mondta: "Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban."

De igazad van, jobban kéne ismernem az iszlámot. Rajta vagyok. ;)

Preo 2014.11.04. 08:45:58

Hát csak tanulj, az sose árt. De ne csak muszlim forrásokból, hanem függetlenekből is, pl. innen: mek.oszk.hu/13000/13070/13070.pdf

Bár azt a muszlim barátaid is el fogják mondani, hogy milyen sors várna rád, ha betérnél az iszlámba, de aztán meggondolnád magad, és vissza akarnál térni a kereszténységhez.
süti beállítások módosítása