HTML

Próba

Karény blog

"Se il tuffatore pensasse sempre allo squalo, non metterebbe mai le mani sulla perla."

Contact

taizé weneedyou small.jpg

mme.regnum[at]gmail.com

On Facebook

Jordan blog 2017/18

Idea poetica de hoy

De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el.

/Iz 40, 31./

For reading my blog...

Thanks!
Kösz!
Grazie!

Merci!
Obrigado!
Hvala!
Danke!
¡Gracias!

2013.12.01. 02:12 Karény

Advent finally! - Advent végre!

british_flag.jpgFinally Advent is here! I am sooo happy with that! I was waiting for it a lot! I really hope this period of time will be very nice and very deep for me, and I wish you the same! You know, for some mysterious reason we need these times, these special times for us to feel the reality of life. I mean the deep meaning. Or just to look it for the time of a glance.

From the time of the Pumpkin Event at Halloween I realised how important feasts are in our life. They help me a lot. And from that moment (yeah, I know I do not have a so-called normal life here), feast is present many times in my life. You do not have to think to big things. Just moments when I take the luxury of seeing a bit deeper or leaving things. Moments when I live the present. Small moments. And Sundays (the only days which have an order for me): mass, tea, playing the piano in the church after mass, meeting people, walking home and cooking some muffins for the joy of everyone... These are good days, without worrying a lot about the present and the future and without getting lost in the past.

But Advent is different. It is even more special. This feast is not about me. It is about someone who is precious for me. And about getting closer to Him and to the truth. About getting closer to the mystery of love. And it is a holy, holy way, going through simplicity and sincerity towards someone who gives Himself, who comes, who comes as a child between us. Emmanuel...

***

Today's entry was helped by the http://www.prayasyougo.org.uk team and the BYU Vocal Point (see below). And I hope from some other as well. =)


advent1.bmp

magyar zaszlo.jpgVégre itt az Advent! Úúúgy örülök neki! Nagyon vártam már! Remélem, hogy ez az időszak nagyon szép és nagyon mély lesz nekem és ugyanezt kívánom nektek is! Tudjátok, valami különös oknál fogva szükségünk van ezekre az időkre, ezekre a különleges időkre, amikor érezhetjük az élet valóságát. Úgy értem a mély értelmet. Vagy csak megláthatjuk egy szempillantásra.

A halloweeni töksütögetés óta rájöttem milyen fontosak az ünnepek az életünkben. Engem sokat segítenek. És attól a perctől fogva (igen, tudom, hogy az itteni életem nem úgy mondván normális), az ünnep sokszor jelen van az életemben. Nem kell nagy dolgokra gondolnotok. Csak olyan percek ezek, amikor élek a mélyebbretekintés vagy az elengedés luxusával. Olyan percek, mikor a jelent élem. Rövid percek. És a vasárnapok (az egyetlen napok amikben van némi rendszeresség): mise, teázás, zongorázás a templomban mise után, találkozás emberekkel, séta haza, muffinsütés mindenki örömére... Jó napok ezek, a jelenen és jövőn való aggódás és a múltban való elveszés nélkül.

De az Advent más. Még ennél is különlegesebb. Ez az ünnep nem rólam szól. Valkiről, aki értékes nekem. És a hozzá és az igazsághoz való közeledésről. A szeretet misztériumához való közeledésről. És ez egy szent, áldott út, egyszerűségen és öszinteségen keresztül valaki felé aki önmagát adja, aki eljön, aki gyerekként jön közénk. Emmanuel...

***

A mai nap bejegyzéséhez a segítséget adta a http://www.prayasyougo.org.uk és a http://www.felrazas.hu/uzenet csapata, valamint a BYU Vocal Points (lásd lent). És remélem valaki más is. =)

_________________________________________

Music for today / Zene mára:

"Still all my song shall be
Nearer my God, to Thee,
Nearer, my God, to Thee,
Nearer to Thee."

 

>> Full English lyrics / Teljes szöveg magyarul és angolul

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep templom igazság truth church feast Advent BYU Vocal Point Nearer my God to Thee


A bejegyzés trackback címe:

https://kareny.blog.hu/api/trackback/id/tr125669476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása