HTML

Próba

Karény blog

"Se il tuffatore pensasse sempre allo squalo, non metterebbe mai le mani sulla perla."

Contact

taizé weneedyou small.jpg

mme.regnum[at]gmail.com

On Facebook

Jordan blog 2017/18

Idea poetica de hoy

De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el.

/Iz 40, 31./

For reading my blog...

Thanks!
Kösz!
Grazie!

Merci!
Obrigado!
Hvala!
Danke!
¡Gracias!

2013.11.20. 03:30 Karény

Multi-named - Soknevű

british_flag.jpgScene: somewhere in London

BALINT: Who am I? The officially existing person. With an address, a National Insurance number and employment with two hospitality agencies. But without an accent on my name and with my first name on the first place. The least interesting name, but still somehow the world sticks to keep it the most important. Who understands this?...

BALAND or BARIT: Who am I? A waiter. Not too skilful, not too enthusiastic but one who is okay. My name changes all the time. Sometimes to VALENTIN, which means a French milieu. And a lot of polishing. One who likes being under a good organisation but rarely criticises what is going on.

CHARLES: Who am I? A waiter as well but from an other type. One who likes getting involved in the atmosphere of events, likes his job, likes serving the guests. One who thinks himself British a bit... And one who likes working in an elegant hotel and in an elegant uniform; maybe someone a bit vain, don't you think? Actually he is also very skilful when it comes to rugby. At least the job description on the England vs. New Zealand match where he had to serve was "multi-skilled attendant"...

VALE: Who am I? One who likes writing long emails. One who likes make friends and accept invitations. One who likes talking in a bit more lyric or philosophic way, if it comes to talk. Who wants to be open.

KARÉNY: Who am I? Someone Hungarian for sure, coming from Bicske city, who likes listening to folk based bands and writing a blog. One who misses the forest and community and family at home. But one who thinks trying new things makes us more.

***

News: Dear All! I have not write an entry for a long time. Sorry for having just this now, I will write as I will have some bigger topic to write about. Until then, discover the new function on the right, the ideas poeticas. Ideas are coming to my mind that way now more frequently but I did not want to make them into posts so I just put them on the right. Enjoy! Sometimes the less concrete is the more important...

Now I officially go to Strasbourg, I will be there since 26th, December, so I will wait for you! Come!

I owed all you some Hungarian music since starting this blog. This one should be a memory of working until late, as far as 5:30am. With special dedication to my sister, Kinga! Enjoy! Thanks for reading!

Image066.jpg

magyar zaszlo.jpgSzín: valahol Londonban

BALINT: Ki vagyok én? A hivatalosan létező személy. Bejegyzett postai címmel, NI számmal és két vendéglátó ügynökség szerződésében. Viszont ékezet nélkül, és fordított névsorrendben. A legkevésbé érdekes név, a világ mégis ragaszkodik hozzá, hogy ez a legfontosabb. Ki érti ezt?...

BALAND vagy BARIT: Ki vagyok én? Egy pincér. Nem kifejezetten ügyes és nem is túlzottan lelkes, de normális. A nevem egyfolytában változik. Néha VALENTIN lesz, ami francia miliőt feltételez. Meg rengeteg tányérfényesítést. Olyasvalakié ez a név, aki szeret jó szervezés alatt dolgozni, de ritkán bírálja ami történik.

CHARLES: Ki vagyok én? Szintén pincér, de egy másik fajtából. Valaki, aki szeret elmerülni a rendezvények légkörében, szereti a munkáját és szereti kiszolgálni a vendégeket. Valaki, aki kicsit britnek képzeli magát... És aki szeret elegáns hotelben és elegáns egyenruhában dolgozni; talán hiú is egy kicsit, nem gondoljátok? Ja, és egyben nagyon sokat tud, ha rögbire kerül a sor. Legalábbis az Anglia vs. Új Zéland meccsen az volt a munkaleírásban, hogy "több mindenre képzett munkatárs"...

VALE: Ki vagyok én? Valaki, aki szeret hosszú emaileket írni. Aki szeret barátságokat kötni és elfogadni a meghívásokat. Valaki, aki szeret kicsit líraibban vagy filozofikusan beszélni ha arra kerül sor. Aki nyitott akar lenni.

KARÉNY: Ki vagyok én? Biztosan magyar, Bicskéről érkezett, aki szeret népi alapú zenét hallgatni és blogot írni. Valaki, aki hiányoljan az otthoni erdőket, közösséget, családot. De aki úgy gondolja, hogy az új dolgok kipróbálása többé tesz minket.

***

Hírek: Kedves Mindenki! Rég nem rtam már ide. Bocs, hogy ma csak ennyire tellett, amint lesz egy nagyobb téma egybe, írni fogok!Addig is, fedezzétek fel az újítást jobb oldalon, az ideas poeticas-t. Gyakrabban jönnek már a gondolatok a fejembe ilyen formában, de nem akartam belőlük rendes posztokat kreálni szóval csak ott lesznek jobboldalt. Remélem tetszik majd nektek! Néha a kevésbé megfogható mégis fontosabb...

Most már minden frontról teljesen hivatalosan megyek Strasbourgba, már 26.-án, szóval ott várok rátok! Gyertek!

Már blogkezdés óta tartozom magyar zenével. A mostani a késői munkák emlékére legyen itt; volt, hogy hajnali fél hatig húztam az igát. Különös ajűnlással hugomnak, Kingának! Remélem tetszik! Kösz, hogy olvastok!

_________________________________

Music for today / Zene mára:

"Nehéz nap véget ért
Nap süti az erkélyt
Munkát befejeztem
Elfáradt a testem
Ülök a kanapén"

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kareny.blog.hu/api/trackback/id/tr165643939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása